Svamprisotto

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.

3 dl avorioris

liten gul lök, finhackad

25 g smör

7 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

2 dl vitt vin

2 dl riven parmesan

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

7 maj 2025
Presenttips från IITTALA OUTLET

Om du letar efter en present att ge bort eller om du vill unna dig själv något så har IITTALA OUTLET perfekta tips. Se bilder ovan

Read More
5 maj 2025
Kulturskolan Tanum uppträder på scenen

På söndag den 13 Maj kl 13:00-14:00 välkomnar vi Kulturskolan Tanum som uppträder på scenen.

Read More
5 maj 2025
Frågor och svar om våren och sommarens trender med Cassels

Vilka typer av plagg ser ni som de största trenderna för våren 2025?- -För att verkligen fånga vårens känsla och samtidigt skydda dig från solen, rekommenderar vi en keps eller solhatt för långa sköna dagar i solen. Dessa accessoarer är inte bara praktiska utan också stiliga och kan enkelt matchas med olika vårplagg för en […]

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram