Svamprisotto

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.

3 dl avorioris

liten gul lök, finhackad

25 g smör

7 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

2 dl vitt vin

2 dl riven parmesan

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

8 maj 2024
Pinsa med salami och oliver

Pinsa kommer från Italien och är en blandning av pizza och foccacia, perfekt att servera både som middag och tilltugg

Read More
8 maj 2024
Corn ribs

Majskolvar som skärs på längden och penslas med en smakrik bbq-sås och kryddor och grillas.

Read More
8 maj 2024
Grillad vattenmelonpizza

Grillad vattenmelon som toppas med rödlök, fetaost och mynta är perfekt att bjuda på som tilltugg eller förrätt på sommarkalaset.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram