Svamprisotto

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.

3 dl avorioris

liten gul lök, finhackad

25 g smör

7 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

2 dl vitt vin

2 dl riven parmesan

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

6 september 2023
Kycklinggryta med bacon

Smakrik kycklinggryta med bacon, svamp och grädde. Supergod och enkel att laga är den en perfekt middag för hela familjen.

Read More
4 september 2023
Enkel köttgryta

En enkel köttgryta som är både otroligt god och går snabbt att laga. Färdig pulled pork blandas med potatis, morötter och äpple – så enkelt!

Read More
4 september 2023
Svamprisotto

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram