Svamprisotto

Risotto med valfri svamp, vitt vin och riven parmesan. Så gott att servera som tillbehör eller som egen rätt.

Tillagningstid: 35 min

4 portioner

Ingredienser

300 g svamp, t ex champinjoner, kantareller och karl johan.

3 dl avorioris

liten gul lök, finhackad

25 g smör

7 dl vatten

grönsaksbuljongtärning

2 dl vitt vin

2 dl riven parmesan

salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Borsta svampen och dela den i bitar. Bryn svampen tillsammans med ris och lök i smör cirka 5 min i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en annan kastrull. Häll i vinet och håll varmt.
  3. Tillsätt några deciliter vätska i taget i grytan och rör om.
  4. Koka ca 20 min och späd med resten av vätskan efter hand. Rör om då och då.
  5. Vänd ner riven ost precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Du hittar fler smakfulla höstrecept hos COOP

29 november 2024
Glögg

Gör hemgjord glögg med glöggkryddor, vin och socker.

Read More
29 november 2024
Bygga pepparkakshus

En mall, pepparkaksdeg och ett bra lim är allt du behöver för att få ihop julens snyggaste pepparkakshus.

Read More
29 november 2024
Julgodis

Gör eget julgodis med choklad, cornflakes eller nougat, som både barn och vuxna gillar!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram