Vitkålsgratäng

Gratäng med stekt vitkål, lök och grädde. Vegetariskt och passar perfekt att servera med en sallad eller som tillbehör till kött och fågel.

Tillagningstid: 40 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g vitkål, strimlad
  • gul lök, tunt skivad
  • vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek vitkål, lök och vitlök i smör några min. Salta och peppra. Tillsätt grädden och låt sjuda några min.
  2. Häll allt i en ugnsform och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, ca 15 min. Garnera ev med persilja. Servera med en sallad eller som tillbehör till kött och fågel.

För fler recept se Coop

25 februari 2025
Frågor och svar om Orkideer

Orkidéer är en av de mest mångsidiga och vackra växtfamiljerna, med över 25 000 arter spridda över hela världen. Deras blommor är kända för sina unika former och färger, vilket gör dem mycket populära bland trädgårdsentusiaster. Vi frågar därför Blomstergården hur man bäst tar hand om sina Orkideer.

Read More
24 februari 2025
Vitkålsgratäng

Gratäng med stekt vitkål, lök och grädde. Vegetariskt och passar perfekt att servera med en sallad eller som tillbehör till kött och fågel.

Read More
24 februari 2025
Buljongsoppa med nudlar och köttfärs

En het buljong är bästa middagen när det är kallt ute. Denna med nudlar, ingefära, vitkål och köttfärs. Så gott!

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram