Vitkålsgratäng

Gratäng med stekt vitkål, lök och grädde. Vegetariskt och passar perfekt att servera med en sallad eller som tillbehör till kött och fågel.

Tillagningstid: 40 min

Ugnstemperatur: 200º

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g vitkål, strimlad
  • gul lök, tunt skivad
  • vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek vitkål, lök och vitlök i smör några min. Salta och peppra. Tillsätt grädden och låt sjuda några min.
  2. Häll allt i en ugnsform och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, ca 15 min. Garnera ev med persilja. Servera med en sallad eller som tillbehör till kött och fågel.

För fler recept se Coop

23 juni 2025
Vinn fyra Biobiljetter

Var med och delta i vår digitala skattjakt.

Read More
17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram