Matjessill med betor, gräddfilsmajonnäs och färskpotatis

Perfekta rätten för midsommarlunchen, matjessill med kokta betor, färskpotatis och krämiga ägg som toppas med brynt kaprissmör och gräddfilsmajo. Recept av Stefan Ekengren.

Tillagningstid: 45 min

4 portioner

Ingredienser

400 g hel matjessillfilé

gulbetor, kokta och skalade

ägg, löskokta

400 g färskpotatis, kokt

1 kruka färsk dill

1 knippe färsk gräslök, klippt

polkabetor, skalade och tunt skivade


Brynt kaprissmör

4 msk kapris

200 g smör


Gräddfilsmajonnäs

1 dl gräddfil

ägg

liten citron, pressad saft

2 dl rapsolja

salt

Gör så här:

  1. Gräddfilsmajonnäs: Mixa gräddfil, ägg och citronjuice, fortsätt mixa och tillsätt olja i en tunn stråle. Smaka av med salt, ställ åt sidan till servering. 
  2. Dela gulbetor och färskpotatis i grova bitar och dela äggen. Skär matjessillen i bitar. Lägg matjessill, gulbetor, ägghalvor, och färskpotatis på ett serveringsfat. Toppa med lite av gräddfilsmajonnäsen, spara resten av majonnäsen till serveringen. 
  3. Bryn smör och lägg i kapris. Låt svalna något. 
  4. Garnera serveringsfatet med plockad dill, gräslök och polkabetor. Skeda över hälften av smöret. Servera direkt med extra gräddfilsmajonnäs och resten av kaprissmöret vid sidan av.

Du hittar fler goda sommarrecept hos COOP

17 juni 2025
Dollarstorebladet

Se Dollarstore

Read More
16 juni 2025
Goda recept till Midsommar

Tips på god mat för hela familjen till midsommar

Read More
16 juni 2025
Kustcharken hos Coop

I hjärtat av Bohuslän, strax utanför Kungshamn, hittar du Kustcharken – en charmig kött- och charkbutik med passion för närproducerat, hållbarhet och riktigt god mat

Read More
magnifiercrossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram